Gark als mestvork en stalgereedschap

Houders van paarden en pony’s hebben dagelijks te maken met het schoonhouden van stallen, erf en weidegrond. Meestal wordt daarbij de traditionele mestvork gebruikt. Zeker in de stro-stal is dit het meest voor de hand liggende gereedschap. Lastiger is het gebruik van de traditionele mestvork in stallen waarin vlas of houtkrullen als bodembedekking worden gebruikt. Zeker op het erf en in de weide is de mestvork niet effectief. De Gark biedt hier uitkomst.

Direct bestellen

 

In de stal, de rijbak en op het erf

In de stal
Vaak komt een groot deel van de houtkrullen of het vlas terecht op de mesthoop. Dat kan anders met de Gark. Door zijn effectieve zeeffunctie blijven krullen en vlas in uw stal en wordt alleen de mest geruimd. Dit betekent een aanzienlijke vermindering van de kosten voor uw bodembedekking.

In de rijbak
In uw rijbak verwijdert u met de Gark de mest op de meest handige en comfortabele wijze. De flexibele tanden van het werkblad lopen soepel door de bovenlaag van uw zachte grond en ruimt u de mest na het terug zeven van de bodembedekking. Dus geen zand meer in de kruiwagen.

De Gark op het erf in de paardenweide

Op het erf
Verhard of niet, het erf houdt u schoon. De flexibele tanden van het werkblad lopen soepel door de bovenlaag van uw zachte ondergrond en óók ruimt u eenvoudig de mest van uw verhardingen.

In de weide
De lastige paardenbanen in uw weide zijn moeilijk schoon te houden met het traditionele stalgereedschap. Vooral in het lange gras en de wat ruigere omgevingen is de Gark een ideaal hulpmiddel. Door de toegepaste gladde materialen, de vormgeving van het werkblad en de constructie van de tanden, glijdt de Gark soepel door het vaak hoge gras zonder daarin vast te lopen. Vervolgens lift u de mest soepel en eenvoudig uit het lange gras. Door zijn lichte gewicht en productveiligheid is de Gark ook uitstekend geschikt voor uw jonge stalhulpen.

Direct bestellen